Zapekaný karfiol

orchidea - fotkaorchidea, 4. júla 2012
Zapekaný karfiol
Foto: orchidea

Karfiol pripravený podľa receptu je podobný vyprážanému ale jeho príprava je rýchlejšia. Recept som objavila v mojom receptovom zošite a pretože sme mali chuť Zobraziť celý popisKarfiol pripravený podľa receptu je podobný vyprážanému ale jeho príprava je rýchlejšia. Recept som objavila v mojom receptovom zošite a pretože sme mali chuť na vyprážaný karfiol a nechcelo sa mi zabávať s obaľovaním a vyprážaním vyskúšala som to urobiť takto...

Suroviny

1 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Karfiol som najskôr uvarila tak, ako keď sa ide vyprážať - nie veľmi do mäkka.

  2. 2

    Misku som vytrela olejom, vysypala strúhankou a uložila som kúsky rozobratého uvareného karfiolu. Posolila som, posypala grilovacím korením na zeleninu. Vajíčka som rozšľahala s trochou mlieka a zaliala som karfiol. Vrch som posypala syrom a strúhankou a obložila som plátkami masla.

  3. 3

    Karfiol som piekla pri 180 stupňoch kým nebol vrch pekne sfarbený - asi 30 minút.

Diskusia k receptu

mayya
Mňáám a práve dnes som ho klasicky vyprážala v tej horúčave. Mohlo ma to napadnúť, takto si to zjednodušiť. Ďakujem za tip, nabudúce.
modrykamen
Ak je to také chutné ako vyzerá, tak to hneď zajtra urobím. Vyprážať sa mi naozaj nechce.
cica2
to je super nápad, vďaka za výbornú inšpiráciu! :-)
evanaaa
Ja som tiež včera vyprážala dva, teplo-neteplo, ak chcem jesť, tak znesiem aj tú horúčavu pri varení, či už na platni alebo v rúre. Ale aj tento spôsob sa mi páči, aj som rozmýšľala, či jeden spravím takto, zapečený, zaliaty, niekedy, pre zmenu zalejem bešamelom.
garanco
Na tento karfiol prišiel rad až včera, je to naozaj veľmi dobrý recept, ďakujem zaň:-)) !
kukulienka71
Vďaka za tento návod, milá @orchidea , výborne sme sa najedli. Karfiol som viac
rozkuskovala, po nasypaní strúhanky so syrom som to ešte premiešala aby neostala strúhanka suchá.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia