Zapekaný karfiol

Autor receptu: orchidea

Karfiol pripravený podľa receptu je podobný vyprážanému ale jeho príprava je rýchlejšia. Recept som objavila v mojom receptovom zošite a pretože sme mali chuť na vyprážaný karfiol a nechcelo sa mi zabávať s obaľovaním a vyprážaním vyskúšala som to urobiť takto...

Postup

  1. Karfiol som najskôr uvarila tak, ako keď sa ide vyprážať - nie veľmi do mäkka.
  2. Misku som vytrela olejom, vysypala strúhankou a uložila som kúsky rozobratého uvareného karfiolu. Posolila som, posypala grilovacím korením na zeleninu. Vajíčka som rozšľahala s trochou mlieka a zaliala som karfiol. Vrch som posypala syrom a strúhankou a obložila som plátkami masla.
  3. Karfiol som piekla pri 180 stupňoch kým nebol vrch pekne sfarbený - asi 30 minút.