Zapekané lokše

evanaaa - fotkaevanaaa, 19. júna 2011 18:06
Ďalšie recepty »

Pridávam sem ďalší " nezdravý " recept, ktorý robieva moja dcéra, ale mne to chutilo, veď - raz za čas.....Nie je pre " dietárov".

15 min
príprava
10-15 min
na 180 °C

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Do nádoby si dáme rozpustiť masť, osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme smotanu a miešame, kým nie je zmes horúca, ale nevaríme ( nie do bodu varu). Do guľatej zapekacej nádoby ( jenská misa) si uložíme lokšu, polejeme trochou smotanovej zmesi, na to lyžicou rozotrieme - nacapkáme tvaroh, dáme ďalšiu lokšu, postup opakujeme kým neminieme všetky suroviny, navrch ide lokša. Nemalo by to byť suché, treba riadne namáčať, ak nám nevychádza smotanová zmes, radšej dáme menej lokší - tie ostatné zužitkujeme ináč. Vložíme do rúry asi na 15 minút, na 180°C, treba prispôsobiť čas aj teplotu, aby sa to veľmi nevysušilo. Konzumujeme ešte zatepla, krájame ako tortu, k tomu si môžme dať niečo kyslé-podľa chuti. Recept na lokše nadávam, tie si zo zemiakov, soli a múky pripravíte alebo použijete hotové, kúpené.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist