Zapečený chlieb
Zapečený chlieb

Zapečený chlieb trocha inak videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 5. novembra 2021

Rýchlo a veľmi jednoducho zapečený chlieb vcelku. Fantasticky chutná možnosť využitia trochu staršieho chleba? Na túto nevšednú prípravu vám ale postačia len 3 Zobraziť celý popisRýchlo a veľmi jednoducho zapečený chlieb vcelku. Fantasticky chutná možnosť využitia trochu staršieho chleba? Na túto nevšednú prípravu vám ale postačia len 3 suroviny, ktoré máte vždy doma po ruke :-)
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/11/zapeceny-chlieb-trochu-inak-uzasne.html?m=1

25 minút
na 190 °C
Zapečený chlieb trocha inak (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

1 kg
375 g
250 g
250 g (alebo klasické maslo)




Postup

  1. 1

    Celý chlieb pozakrajujeme tak, aby sme dostali väčšie kocky a aby spodok chleba zostal ešte v celku. (Pre lepšiu predstavu kliknite na video)

  2. 2

    Pomedzi kocky / do zárezov pokladieme pokrájanú mozzarellu, pokrájané maslo a napokon aj postrúhaný syr. Ak máte bylinkové maslo slané, tak soliť vôbec extra netreba.

  3. 3

    Chlieb položíme na mriežku s alobalom a dáme zapiecť na cca 25 minút na 190 °C.

  4. 4

    Z upečeného chlebíka si stravníci môžu odštipkávať /odlamovať podľa tych kúskov ;-) Je to naozaj chuťovo výborné a aj skvelá nevšedná možnosť na zužitkovanie trochu staršieho chleba? Maslo môžete použiť aj klasické a syry kludne podla chuti obmieňať, napríklad plesňový alebo údený.

  5. 5

    Podávať môžte tento chlebík na raňajky, alebo ako rýchlu prílohu k polievkam, gulášom, prívarku atď. Prajem dobrú chuť!

  6. 6

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

bugout
Áno je to paráda. Ešte lepšia možnosť je do zárezov dať aj šunku a slaninku. A s maslom opatrne aby to nebolo moc mastné, záleží aj od použitých syrov a prípadnej slaniny.
cesminaz
@bugout (6.11.2021 18:50)

Jasné že si každý môže pridať ešte čo mu chutí :-) Syr a maslo je povedzme len ako základ. Pravdaže ked tam niekto dá šunku, alebo slaninu, tak to maslo by asi mohol aj vynechať, alebo ho dať len málo ako spomínaš. Vdaka za nahliadnutie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia