Zapečení palacinkoví vojaci /fotorecept/

tilau - fotkatilau, 18. júna 2012
Zapečení palacinkoví vojaci /fotorecept/
Foto: tilau

Pre milovníkov sladkých palaciniek :D. Palacinky som robila podľa @bonpari - DEDKOVE PALACINKY- sú naozaj úžasné, len ja som robila trojnásobné množstvo, lebo nejako Zobraziť celý popisPre milovníkov sladkých palaciniek :D. Palacinky som robila podľa @bonpari - DEDKOVE PALACINKY- sú naozaj úžasné, len ja som robila trojnásobné množstvo, lebo nejako sa tratili ešte pred zapekaním :D

Suroviny

Cesto na palacinky:
2 ks
300 ml
150 g
1 ks
Plnka:
250 g
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
trochu
podľa chuti
Na poliatie:




Postup

  1. 1

    Spravíme si palacinky

    Zapečení palacinkoví vojaci /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si tvarohovú plnku: zmiešame tvaroh,žltok,postrúhané jablko, trošku masla, cukor podľa chuti a vmiešame vyšľahaný sneh.

    Zapečení palacinkoví vojaci /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Jednu palacinku natrieme tvaroh.plnkou, zrolujeme,prerežeme na poly a do vymastenej zapekacej misy postavíme nastojato reznou stranou nahor.

    Zapečení palacinkoví vojaci /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Ďalšiu palacinku natrieme džemom /ja som dala višňový/ a spravíme to isté. Ukladáme vedľa seba striedavo, kým nezaplníme misu.

    Zapečení palacinkoví vojaci /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec ich polejeme pripraveným mliekom, v ktorom sme rozmiešali vajce a cukor. Upečieme.

    Zapečení palacinkoví vojaci /fotorecept/ - obrázok 5

Diskusia k receptu

twiiity
Prosim, ako dlho a na kolko stupnov sa to pecie?? Inak to vyzera super, taka mnamka :)
tilau
Piekla som na 200 stupnoch a ako dlho neviem... kým nezhnedli na vrchu
evanaaa
Takto som to už robila, len misa mala rovné steny, dobre sa mi to ukladalo a vrch som potrela zvyšnou tvarohovou plnkou. Nechcela som, aby mi to obhorelo. A bolo to dobré. Ešte aj medzery medzi rolkami som vyplnila, ale predtým som to zaliala smotanou s vajíčkami.
jozka2
Titalu kolko je vas doma,ze zjete trojnasobne mnozstvo palaciniek,tato verzia co pise evana je prijatelnejsia,ale pridat k tomu k smotane marhul.alebo brosk.jogurt a moze aj 1 PL hl. muky
tilau
no my sme doma piati a vždy robím skoro z litra, každému chutia najskôr samotné, ked sú ešte teplé, potom si ich natierajú s nutelou a až potom ich môžem plniť a zapekať :D
1x subi