Zapečené ryby - hoky

Autor receptu: dvorka

Toto jedlo som robila na spôsob francúzskych zemiakov. S rybami je jedlo chutné a s klobásou, ktorá nemusí byť, má trocha pikantnejšiu príchuť.

20 minút
príprava
60 minút
na 210 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru som si zapla a dala vyhriať na 250°C. Misu zo skla som vymazala masťou, poukladala na dno plátky zemiakov (asi 1/3). Na zemiaky som nasypala na mesiačiky pokrájanú cibuľu, na ňu na kolieska nakrájanú klobásu a až teraz som dala prvú vrstvu na kúsky nakrájaných rýb. Znova zemiaky, troška cibule, klobásky čo ostala a ryby. Na ryby som dala poslednú vrstvu zemiakov, už som ale nepokryla všetky ryby. Každú vrstvu zemiakov a rýb som posolila a okorenila korením podľa mojej chuti (na ryby zmes korenia: sušený cesnak, mletá sladká paprika, tymián, mleté biele korenie, mleté horčičné semienka, kurkuma a na zemiaky mletú rascu ).
  2. V mlieku som rozmiešala vajíčka, poliala uložené suroviny v mise, zavrela vrchnákom a vložila som do vyhriatej rúry. Piekla som jednu hodinu na 210°C.