Zákusok s hroznom a parížskym krémom fotorecept

sneica - fotkasneica, 12. októbra 2011
Zákusok s hroznom a parížskym krémom (fotorecept)
Foto: sneica

dnes som čistila hrozno z našej záhrady a tak ma napadlo hneď aj použit...pohľadala som recept a som potešená lebo chutil vsetkým...

12
porcií
40 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

korpus:
3 ks
3 PL
3 PL
1/2 sačku
parižsky krém:
2 ks
1 ks tmavá
puding:
1 ks hustý uvarený




Postup

  1. 1

    do hrnca nalejeme 2 smotany a polámeme čokoládu....

    Zákusok s hroznom a parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    čokoládu necháme rozpustiť v smotane a necháme prejsť varom...neskôr uložime do chladničky a necháme odstáť(do nasledujúceho dňa)

    Zákusok s hroznom a parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    korpus som upiekla podľa varecháčky ...http://varecha.pravda.sk/profil/ancicka/

    Zákusok s hroznom a parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    korpus natrieme jahodovým džemom. Uvaríme si puding a navrstvíme ho na džemom potretý korpus. Na vychladnutý puding poukladáme hrozno.Je síce drobné ale je sladké...

    Zákusok s hroznom a parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vyšľaháme smotany tie z chladničky spolu z 2 ks smeta-fix..do celkom husta aby mal krém hustotu a dal sa roztierať ako maslo...

    Zákusok s hroznom a parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    krém natrieme na vychladnutý puding a hrozno zdobíme čokoryžou,strúhanou čokoládou alebo podľa fantázie

    Zákusok s hroznom a parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a už len si nechajte chutnať...

    Zákusok s hroznom a parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tinca
zaujal ma ten tvoj jednuduchý rcp na korpus,pekné:)
celia
to je najednochší recept ja iba takto robím piškótové cesto aj na roládu ale dám iba trošku kypr. prášku a potom sa krásne točí roláda robím ju zo 4 vajec a 4 ......
frona
ja robím tiež takto piškotové cesto, akurát na koniec dávam troška oleja...cesto je vláčnejšie.
diabambulka
tinca, recept na takéto piškótové cesto ti môžem len odporučiť, ja ho robievam presne tak isto, menímlen počet vajíčok a následne ostatných surovín podľa toho aký chcem vysoký korpus a podobne ako celia robím presne takto aj roládu :-)
a teraz k receptu : Sneica, krásne spracovaný recept s obrázkami a samé dobré veci, vrátane fantastického parížskeho krému. Chválim musel byť veľmi dobrý.
nadia56
@Sneica , zaujimavy recept, urcite chutovo dobry a pekne nafoteny, korpus peciem presne tak isto, recept mam od mojej maminy, tiez rada robim zakusky s parizskym kremom, , je vynikajuci, len do neho uz nepridavam ziadne stuzovadla, je dost husty, dobre drzi, robim ho zo 70% cokolady,
recept odkladam do kk, vyskusam :-)
babkamt
To musela byť dobrá tortička.Určite sa po nej len tak zaprášilo.Pekne , zrozumiteľne spracovaný recept.
domci4
na obrázku vidím len 1 smotanu na šlahanie...mám kúpiť dve? :)
hubata
Koláčik ma teda nenapadol, robila som štrúdľu z tohto drobného hrozna, ale bolo tam veľa šúp a zrniečok, nejako im nešla .... Vyskúšam teda toto nabudúce. Vďaka.
sneica
dakujem za komentare,mam radosť....a @domci4 budeš potrebovať 2ks smotany na šlahanie...
dorisa
Veľmi pekný koláčik , s hroznom som piekla len raz, ale nevravím,že nemôžem upiecť opäť. Ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia