Zákusok s hroznom a parížskym krémom (fotorecept)
Autor receptu: sneica
dnes som čistila hrozno z našej záhrady a tak ma napadlo hneď aj použit...pohľadala som
recept a som potešená lebo chutil vsetkým...
12 porcií |
40 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- do hrnca nalejeme 2 smotany a polámeme čokoládu....
- čokoládu necháme rozpustiť v smotane a necháme prejsť varom...neskôr uložime do chladničky a necháme odstáť(do nasledujúceho dňa)
- korpus som upiekla podľa varecháčky ...http://varecha.pravda.sk/profil/ancicka/
- korpus natrieme jahodovým džemom. Uvaríme si puding a navrstvíme ho na džemom potretý korpus. Na vychladnutý puding poukladáme hrozno.Je síce drobné ale je sladké...
- vyšľaháme smotany tie z chladničky spolu z 2 ks smeta-fix..do celkom husta aby mal krém hustotu a dal sa roztierať ako maslo...
- krém natrieme na vychladnutý puding a hrozno zdobíme čokoryžou,strúhanou čokoládou alebo podľa fantázie
- a už len si nechajte chutnať...