Foto: merylin
Tieto chlebíčky sú preto takto pomenované že obrie, nakoľko sú pečené vo forme na chlieb, klasická forma na srnčí chrbát je vysoká len 5 Zobraziť celý popisTieto chlebíčky sú preto takto pomenované že obrie, nakoľko sú pečené vo forme na chlieb, klasická forma na srnčí chrbát je vysoká len 5 cm, moja forma je vysoká 8 cm a meria 28cm. Sú veľké, a preto sú obrie. Pečiem ich veľmi rada a naozaj sú vynikajúce, treba iba vyskúšať - doporučujem.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
dlžka 28cm ,výška 8 cm |
|
5 ks |
|
15 dkg |
|
15 dkg |
|
3 hrste |
|
|
|
0,5 dcl |
|
1 ks |
|
Cukrová poleva: | |
1ks |
|
20 dkg |
|
PLnka: | |
25 dkg |
|
2 ks |
|
15 dkg |
|
2 ks |
|
0,5 l |
|
1 |
|
1 |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vyšľaháme si žltky s cukrom, postupne pridávame vlažnú vodu. Pridáme -pomleté orechy ,múku rozmiešanú s práš. do pečiva nakoniec zľahka primiešame sneh z bielok. Formu na chlieb si vymastíme tukom a posypeme múkou, do ktorej si nalejeme cesto. Dáme piecť na 180 stupňov v elektrickej trúbe pomaly asi 40 minút. Potom, ked je upečený chlebíček necháme ho vychládnuť a vyklopíme ho z formy.
-
2
Pripravíme si polevu a to tak ,že si 1 bielok vymiešane s 20 dkg prášk.cukru,môžme pridať aj šťavu z pol citrona. Celý chlebíček si pooblievame touto polevou. Potom nakrájame na pláty hrubé 2 cm.
-
3
Plnka: Heru s cukrom a rumovou aromou si vymiešame. Uvaríme hustý puding s 2 vanilkovými cukrami. Ked je vychládnutý, tak si ho po lyžiciach zašľahávame do vyšľahanej hery ,až nám vznikne hladký krém. Dáme si ho do cukrárenského vrecka a zdobíme chlebíčky, šľahačku si vyšľaháme so stužovačom a taktiež ozdobíme chlebíčky.Povrch chlebíčkov si posypeme natrúhanou čokoládou, alebo ľubovolne ozdobíme.
-
4
Z tejto dávky a v tejto forme mi vyšlo 14 kusov veľkých obrých chlebíčkov.Dobrú chuť.
Diskusia k receptu