Zákusok - Obrie chlebíčky.

Autor receptu: merylin

Tieto chlebíčky sú preto takto pomenované že obrie, nakoľko sú pečené vo forme na chlieb, klasická forma na srnčí chrbát je vysoká len 5 cm, moja forma je vysoká 8 cm a meria 28cm. Sú veľké, a preto sú obrie. Pečiem ich veľmi rada a naozaj sú vynikajúce, treba iba vyskúšať - doporučujem.

14
porcií
90 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vyšľaháme si žltky s cukrom, postupne pridávame vlažnú vodu. Pridáme -pomleté orechy ,múku rozmiešanú s práš. do pečiva nakoniec zľahka primiešame sneh z bielok. Formu na chlieb si vymastíme tukom a posypeme múkou, do ktorej si nalejeme cesto. Dáme piecť na 180 stupňov v elektrickej trúbe pomaly asi 40 minút. Potom, ked je upečený chlebíček necháme ho vychládnuť a vyklopíme ho z formy.
  2. Pripravíme si polevu a to tak ,že si 1 bielok vymiešane s 20 dkg prášk.cukru,môžme pridať aj šťavu z pol citrona. Celý chlebíček si pooblievame touto polevou. Potom nakrájame na pláty hrubé 2 cm.
  3. Plnka: Heru s cukrom a rumovou aromou si vymiešame. Uvaríme hustý puding s 2 vanilkovými cukrami. Ked je vychládnutý, tak si ho po lyžiciach zašľahávame do vyšľahanej hery ,až nám vznikne hladký krém. Dáme si ho do cukrárenského vrecka a zdobíme chlebíčky, šľahačku si vyšľaháme so stužovačom a taktiež ozdobíme chlebíčky.Povrch chlebíčkov si posypeme natrúhanou čokoládou, alebo ľubovolne ozdobíme.
  4. Z tejto dávky a v tejto forme mi vyšlo 14 kusov veľkých obrých chlebíčkov.Dobrú chuť.