Základná masa na plnky

mataliptak - fotkamataliptak, 30. mája 2013

Tento recept mám od jednej pani , ktorá pečie torty na svadby .... urobí si len túto základnú masu a potom z nej odoberá a robí príchute ... tak som ju skúšala a určite ju budem využívať často ...

Suroviny

200 ml
200 g
6 ks
2 ks
250-300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny si dáme do hrnca... dáme to na šporák a za stáleho miešania to privedieme k bodu varu ... ešte asi pol minúty to povaríme ale nesmieme prestať miešať ... necháme masu vychladnúť a pridáme 250-300 g masla ... ked chcete čokoládovú ,tak do horúcej masy vmiešať kým sa nerozpustí horkú čokoládu ....

    Základná masa na plnky  - obrázok 1
  2. 2

    ja som skúšala malovanú roládu a aj plnku tak to bola taká pokusná roláda ale bola mňamková čokoládová s banánom ... tá plnka je fakt chutná a jemná ... dobrú chuť .... :-)

    Základná masa na plnky  - obrázok 2
Recept je zaradený do kategórií:
Jedlé ozdoby a dekorácie, Na sladko, Koláče, Krémy, Torty, Zákusky, Varené

Diskusia k receptu

aretta
Kedže som práve 45 min šlahala vajíčka nad parou, túto iste skúsim :-) aspoň mi pri nej nebude chcieť ruka odpadnúť :-)
denyany
aj u nás sa začalo obdobie sviatkov a výročí, tak vyskúšam. a pre tých, čo pochybujú o plnke s vodou - raz som podobnú plnku robila a bola máličko inakšia ako s mliekom, ale v koláči to cítiť nebolo. veď vyskúšajte.
alexdidi
@aretta , prečo tak dlho? Najčastejšie robím plnky varené na pare, ale trvá to tak 10-15 minút max. Alebo máš dáku špeciálnu plnku? Variť s vodou....no, možno sa niekedy odhodlám vyskúšať i takúto.
mimka946
no na toto by som sa neodhodlala viem plnku z vody do torty jedine ak so susenym mliekom..a ked ne tak len maslovy krem dochuteny roznymi prichutami kokos a podobne
mataliptak
ja som sa tiež bála túto plnku urobiť do torty , preto som sa rozozhodla , že ju skúsim najprv do rolády a možem vám čestne prehlásiť , že je vynikajúca :-) netreba sa báť tej vody , vôbec ju tam necítiť ... tiež mám najradšej plnky nad parou ale nemám rada to dlhé šlahanie ... :-D tak som toto skúsila a nelutujem ...
margaretka28
ešte som takúto plnku neskúšala, ale viem od skúsených cukrárok, že sa používa do tort hlavne v lete, plnka by mala byť trvácnejšia, ked je bez mlieka a nehrozí, že v teple skysne
lianka
Ja som ešte nerobila s vodou, ale sestra robieva do torty tak že si uvarí sirup z vody a cukru a taký horúci lieva do rozšlahaných vajíčok a plnka je vynikajúca.
marie5
@lianka , rovnaký postup ako používa Tvoja sestra mím aj ja od jednej cukrárky a verte, že plnka je veľmi jemná a perfektná
olusci
Pred nejakým časom som robila sladké podľa dobre starého receptu, ktorý bol veľmi jednoduchý a rýchly. Ale som sa pozastavila, kedˇ bolo napísané : "uvariť 2 dcl vody, olej... čokoláda..." Pomyslela som si ako to môže ísť dokopy? Ked´že rada skúšam recepty a nemám strach že niečo spackám, vyskúšala som to. Poviem vám všetkým: TO NEMá CHYBU! je to SUPER SVIEžE A čERSTVé niekoľko dní. Nebojte sa toho, naozaj je to skvelé!!! Prajem vám všetkým, aby sa vám to vydarilo ako mne hnedˇ na prvý x.
zdenkab
Plnka je výborná, skúšala som ju robiť už dva razy a vždy bolo počuť iba spokojné mňamkanie. Vrelo odporúčam všetkým nesmelým.:)