Yumurta Piyazi (Vajíčkový šalát)

Autor receptu: nazarboncuk

Výborný, svieži sezónny šalátik z vajíčok, petržlenu, jarnej cibuľky a olivového oleja. Podáva sa na raňajky s čerstvým chlebom, syrom a olivami.

2
porcie
15 minút
príprava
6-8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vajíčka uvaríme natvrdo alebo tak, aby bol bielok tuhý ale žĺtok ešte krémový. Uvarené vajíčka ošúpeme a necháme vychladnúť.
  2. Jarnú cibuľku a petržlenovú vňať nasekáme. Vajíčka tiež nasekáme nahrubo.
  3. V miske zmiešame cibuľku, petržlenovú vňať, vajíčka, olivový olej, rascu a chilli vločky. Osolíme a okoreníme. Podávame hneď s pečivom.