Wok so zeleninou, s kačacinou a rezancami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Ryžové rezance namočíme do vlažnej vody
na 20 – 25 minút. Kačacie prsia narežeme na koži, osolíme,
okoreníme, sprudka opečieme na panvici, dáme na 10 minút
do rúry zohriatej na 180 °C a necháme odležať.
- Na oleji opražíme čili pastu, strúčik cesnaku a polovicu
najemno nakrájaného póru. Postupne pridávame na tenké
plátky nakrájané kačacie prsia, baby mrkvu, omáčku pad
thai, arašidy, ryžové rezance, zvyšok póru, sójové klíčky, opražené arašidy a všetko spolu ešte
opražíme, aby sa spojili chute.
- Omáčku pad thai môžeme aj vyrobiť tak, že zmiešame
2 PL rybacej omáčky, 2 PL ustricovej omáčky, 2 PL hnedého
cukru, 1 PL čili a 3 PL koncentrátu z tamarindu
(tamarind zmiešame s troškou vody).
|