Vyprážaná tekvica v rúre

natassa22 - bez fotkynatassa22, 12. júla 2014
Vyprážaná tekvica v rúre
Foto: natassa22

Záhrada je aktuálne miesto plné plodín, a tak dnes pridávam recept na vyprážanú tekvicu - nie však na oleji na panvici, ale v rúre Zobraziť celý popisZáhrada je aktuálne miesto plné plodín, a tak dnes pridávam recept na vyprážanú tekvicu - nie však na oleji na panvici, ale v rúre (verím, že je to zdravšia alternatíva ku klasickému vyprážaniu, a výsledok je omnoho chutnejší).

6
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
4 ks
200 g
200 g
1 dl




Postup

  1. 1

    Gramáže surovín sú písané orientačne - my sme dnes mali veľkú tekvicu.. Takže tekvicu si najskôr ošúpeme od kôry, prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Vydlabeme stred so semiačkami, a obe polky nakrájame na mesiačiky. Všetko posolíme.

  2. 2

    Klasicky obalíme všetky kúsky v trojobale (múka - vajce - strúhanka). Na plech položíme papier na pečenie, pokvapkáme olejom. Na papier poukladáme všetky kúsky obalenej tekvice, a teraz pokvapkáme olejom tekvicu. Fakt stačí trocha pokropiť. Keď to máme takto pekne pripravené, šup do vyhriatej rúry na 190°C na cca 35 minút (sledujte si farbu tekvice, ak je pekne do hneda, je hotovo.)

  3. 3

    Takto pripravená zelenina (či karfiol, tekvica, zeleninové fašírky.. ) je omnoho šťavnatejšia a chutnejšia ako klasicky vyprážaná na oleji. Túto tekvičku sme dnes podávali so zemiakovou kašou a kapustovým šalátom. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

hubata
Máš pravdu @Natassa22 aj rezne sú chutnejšie z rúry.... Vyprážanú tekvicu vymením aj za tie spomínané rezne, len keby mal kto obaľovať: všetci by len jedli, ale nikomu sa nechce obaľovať ......
Je to krásne letné jedlo, na ktoré sa spomína aj v lete. My ho ľúbíme všetci, en keby tá tekvica rýchlejšie dozrievala ..... Vďaka za pekný receptík.
aroooo
tekvicu, cukinu mám rada, teraz často robievam aj v cestíčku/menej roboty/, placky, alebo rovno na plech, ešte že ma nimi zásobuje suseda, ja som zasadila asi 6 hniezd a len kvitnú nejaké divé kvety, plody vôbec nie sú....
boxik
Tekvice mám zasadené 6 druhov takže čoskoro nastanú tekvicové hody.Chcem však upozorniť na jednu maličkosť, príprava jedla horúcim vzduchom sa nazýva pečenie a nie vyprážanie aj keď príprava je robená ako na klasické vyprážané jedlo.Rozhodne ale tým nechcem autorku zhodiť naopak nápad pripravovať to v rúre sa mi veľmi páči a je mi jedno ako sa to správne volá.
garanco
Určite ju -teda tekvicu- takto pripravím, už som nad tým premýšľala a myslela som, že k strúhanke pridám trochu postrúhaného syra:-))
alex37
tekvice sú fajn, aj vyprážané veru a takto vyzerajú zdravo a chutne :-)
cesminaz
Milujem vyprazanu tekvicu,aj ked viem,ze nieje moc zdrava ked sa vypraza v oleji :-( Raz som skusila podla TIPU tu na Vareche,urobit "zdravsiu"verziu len tak nasucho v rure...no,musim povedat,ze mi vobec nechutili..bolo to,ako celkom ine jedlo.Ale ty @natassa mas tu tekvicu na peciacom papieri a aj pokvapkanu olejom,takze sa mi zda ze chutovo sa bude "dost" podobat tej vyprazanej ;-) Takze podla teba urcite najblizsie vyskusam a dam vediet :-)
piroh
tento spôsob mam rád,totiž odpadne postavanie pri panvici, vďaka
karolka
Dostala som tekvicu, nevedela som, čo s ňou, tak som skúsila tvoj recept.
Bolo to výborné.
Ja zeleninu robievam bez múky, do vajíčka som dala sol, čierne mleté korenie, ďalej podľa tvojho receptu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia