Foto: natassa22
Záhrada je aktuálne miesto plné plodín, a tak dnes pridávam recept na vyprážanú tekvicu - nie však na oleji na panvici, ale v rúre Zobraziť celý popisZáhrada je aktuálne miesto plné plodín, a tak dnes pridávam recept na vyprážanú tekvicu - nie však na oleji na panvici, ale v rúre (verím, že je to zdravšia alternatíva ku klasickému vyprážaniu, a výsledok je omnoho chutnejší).
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Gramáže surovín sú písané orientačne - my sme dnes mali veľkú tekvicu.. Takže tekvicu si najskôr ošúpeme od kôry, prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Vydlabeme stred so semiačkami, a obe polky nakrájame na mesiačiky. Všetko posolíme.
- 2
Klasicky obalíme všetky kúsky v trojobale (múka - vajce - strúhanka). Na plech položíme papier na pečenie, pokvapkáme olejom. Na papier poukladáme všetky kúsky obalenej tekvice, a teraz pokvapkáme olejom tekvicu. Fakt stačí trocha pokropiť. Keď to máme takto pekne pripravené, šup do vyhriatej rúry na 190°C na cca 35 minút (sledujte si farbu tekvice, ak je pekne do hneda, je hotovo.)
- 3
Takto pripravená zelenina (či karfiol, tekvica, zeleninové fašírky.. ) je omnoho šťavnatejšia a chutnejšia ako klasicky vyprážaná na oleji. Túto tekvičku sme dnes podávali so zemiakovou kašou a kapustovým šalátom. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je to krásne letné jedlo, na ktoré sa spomína aj v lete. My ho ľúbíme všetci, en keby tá tekvica rýchlejšie dozrievala ..... Vďaka za pekný receptík.
Bolo to výborné.
Ja zeleninu robievam bez múky, do vajíčka som dala sol, čierne mleté korenie, ďalej podľa tvojho receptu.