Vyprážaná tekvica v rúre
Autor receptu: natassa22
Záhrada je aktuálne miesto plné plodín, a tak dnes pridávam recept na vyprážanú tekvicu -
nie však na oleji na panvici, ale v rúre (verím, že je to zdravšia alternatíva ku klasickému
vyprážaniu, a výsledok je omnoho chutnejší).
6 porcií |
20 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Gramáže surovín sú písané orientačne - my sme dnes mali veľkú tekvicu..
Takže tekvicu si najskôr ošúpeme od kôry, prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Vydlabeme stred so semiačkami, a obe polky nakrájame na mesiačiky. Všetko posolíme.
- Klasicky obalíme všetky kúsky v trojobale (múka - vajce - strúhanka).
Na plech položíme papier na pečenie, pokvapkáme olejom. Na papier poukladáme všetky kúsky obalenej tekvice, a teraz pokvapkáme olejom tekvicu. Fakt stačí trocha pokropiť.
Keď to máme takto pekne pripravené, šup do vyhriatej rúry na 190°C na cca 35 minút (sledujte si farbu tekvice, ak je pekne do hneda, je hotovo.)
- Takto pripravená zelenina (či karfiol, tekvica, zeleninové fašírky.. ) je omnoho šťavnatejšia a chutnejšia ako klasicky vyprážaná na oleji.
Túto tekvičku sme dnes podávali so zemiakovou kašou a kapustovým šalátom.
Dobrú chuť :)