Vyprážaná tekvica v rúre

Autor receptu: natassa22

Záhrada je aktuálne miesto plné plodín, a tak dnes pridávam recept na vyprážanú tekvicu - nie však na oleji na panvici, ale v rúre (verím, že je to zdravšia alternatíva ku klasickému vyprážaniu, a výsledok je omnoho chutnejší).

6
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Gramáže surovín sú písané orientačne - my sme dnes mali veľkú tekvicu.. Takže tekvicu si najskôr ošúpeme od kôry, prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Vydlabeme stred so semiačkami, a obe polky nakrájame na mesiačiky. Všetko posolíme.
  2. Klasicky obalíme všetky kúsky v trojobale (múka - vajce - strúhanka). Na plech položíme papier na pečenie, pokvapkáme olejom. Na papier poukladáme všetky kúsky obalenej tekvice, a teraz pokvapkáme olejom tekvicu. Fakt stačí trocha pokropiť. Keď to máme takto pekne pripravené, šup do vyhriatej rúry na 190°C na cca 35 minút (sledujte si farbu tekvice, ak je pekne do hneda, je hotovo.)
  3. Takto pripravená zelenina (či karfiol, tekvica, zeleninové fašírky.. ) je omnoho šťavnatejšia a chutnejšia ako klasicky vyprážaná na oleji. Túto tekvičku sme dnes podávali so zemiakovou kašou a kapustovým šalátom. Dobrú chuť :)