Výber babičkiných lokší
Tomáš Zapletal
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 26. novembra 2010
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 26. novembra 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Brnydzová plnka: bryndzu zmiešame s kyslou smotanou, do lokše potom dáme aj troška šalátu. Kapustová plnka: dusená kyslá kapusta s opraženou slaninkou a kúsky pečeného mäsa. Pečeňová plnka: Restovaná kačacia pečeň na cibuľke, ochutená soľou a mletým čiernym korením.
- 2
Lokše naplníme plnkami a zatočíme. Prihrejeme v peci (v mikrovlnnej rúre alebo v rúre) a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
môj nazor na vajicko je ze cesto je pevnejsie
A - čo je dôležité - hneď ich treba potrieť masťou (alebo maslom - ak majú byť na sladko) a prikryť - aby sa "sparili"... potom sú jemné a vláčne...