Vodouch (fotorecept)
Autor receptu: zdezda
Tento recept mám z prvej mojej "Hrníčkovej kuchařky", robievam ho často a rada, je jednoduchý, veľmi dobrý.
20-30 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 160 °C |
Postup
- Vodu, Heru, vanil.cukor, kakao cukor dáme do väčšieho hrnca a zohrejeme do bodu varu, nevaríme! Miešame! Odstavíme a odoberieme do hrnčeka/plného/ z tejto voňavej hmoty, ktorá bude po upečení koláčika ako poleva.
- Do takmer vychladnutého zostatku hmoty pridáme múku zmiešanú s PDP a celé vajíčka/prirodzene bez škrupiniek:-)/. Poriadne zmiešame, vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech, pomaly pečieme vo vyhriatej rúre.
- Upečený koláčik ešte teplý polejeme odloženou polevou v hrnčeku/robím to s PL/,narežeme ešte stále na plechu na štvorčeky, obdĺžniky,...a posypeme posekanými orechami, kokosom, pomletými orieškami,.. alebo aj ničím a necháme úplne vychladnúť. Potom sa veľmi ľahko servíruje s rôznymi doplnkami/šľahačka, ovocie,.../ Je šťavnatý a chutný iba taký, rovno z plechu.
- ...asi takto :-)