Foto: mliekarka
Pre všetky mamičky k ich sviatku.Je to veľmi osviežujúci zákusok,výborný na horúce letné dni.
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
120 g |
|
60 g |
|
80 g |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
|
|
Plnka: | |
750 ml |
|
100 g |
|
1/2 ČL |
|
1-2 PL |
|
1/2 ČL |
|
750 ml |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto si pripravíme 2x,pretože pečieme dva pláty.
- 2
Žltky si vyšlaháme s cukrom dopenista.Maslo zohrejeme s čokoládou v mikrovlnke a vlažné zašlaháme do žltkovej peny.Postupne pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh.Toto cesto si pripravíme 2x.
- 3
Keď máme obidve cestá upečené spojíme ich ríbezľovým džemom.
- 4
Teraz si pripravíme plnku.Vykôstkovaný višňový kompot si uvaríme s cukrom,škoricou,kyselinou citronovou a solamylom.Keď je plnka vlažná dáme ju na koláč.Navrch si ešte vyšlaháme 750 ml šlahačky spolu zo stužovačom šlahačky.Vrch posypeme strúhanou čokoládou,alebo grankom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem