Tento receptik mam od jednej kamosky,ked sme este ako pubertacky chodili k jej babke "na tajnasa" odlievat tento vyborny liker :-) nemam moznost nafotit Zobraziť celý popisTento receptik mam od jednej kamosky,ked sme este ako pubertacky chodili k jej babke "na tajnasa" odlievat tento vyborny liker :-) nemam moznost nafotit postup ale, verte mi, je to vynikajuce a vzdy ak mam moznost sa dostat k visnam spravim likercik na "potiesenie duse" pri ktorom si spomeniem na "pubertacke zazitky" :-)
Postup
-
1
Visne,najlepsie prezrete, umyjeme a odkostkujeme,dame do vacsieho hrnca.Pridame cukor a nechame cez noc na chladnom mieste.
- 2
Zalejeme vodou a privedieme k varu,na malom ohni varime cca 15-20min. Na zaver varenia pridame vanilkovy cukor a odstavime z ohna. Po vychladnuti pridame vodku a rum a citronku.
- 3
Alkohol pridavame,viac-menej podla chuti, kedze nemam rada "ostre napoje" tak tento pomer som upravila, povodne bolo 1:1 vodka a rum. Nechame v chladnom mieste prikrite 10-14 dni, sem-tam pomiesame vareskou. Precedime cez gazu do sklenych flas. V chladnom mieste vydrzi mesiace, hoci u nas ide na "dracku" :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/griotka-3-v-1/18120-recept.html...
... namiesto vodky sa môže pridať rum- um, tak, ako to Ty uvádzaš.