Višňové pokušenie
Dáša Korenková
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 25. marca 2013
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 25. marca 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Želé: kompót privedieme do varu, pridáme cukor a zahustíme krémovým práškom. Necháme vychladnúť, ochutíme griotkou.
- 2
Cesto: z vajec a cukru vyšľaháme tuhú penu, pridáme vodu, olej a nakoniec múku. Rozotrieme na mastný papier a pečieme pri tep-lote 220 °C 5 – 7 minút. Upečené cesto zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť. Z cesta vykrojíme kolieska, ktoré vkladáme do formy.
- 3
Plnka: smotanu vyšľaháme s cukrom a vanilkou, pridáme zohriatu napučanú želatínu. Rozdelíme na dve časti, bielu náplň striekame po obvode formy, stred vyplníme višňovým želé. Necháme si troška zahustenej šťavy na dochutenie zvyšnej šľahačky, ktorou doplníme formy, zahladíme a necháme stuhnúť. Vytlačíme a dozdobíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu