Višňové pokušenie

Dáša Korenková
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 25. marca 2013
Višňové pokušenie
Foto: Pravda - Robert Hüttner
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
3 ks
90 g
90 g
1 PL
1 PL
Želé:
300 ml
30 g
15 g
50 ml
Plnka:
500 ml
20 g
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Želé: kompót privedieme do varu, pridáme cukor a zahustíme krémovým práškom. Necháme vychladnúť, ochutíme griotkou.

  2. 2

    Cesto: z vajec a cukru vyšľaháme tuhú penu, pridáme vodu, olej a nakoniec múku. Rozotrieme na mastný papier a pečieme pri tep-lote 220 °C 5 – 7 minút. Upečené cesto zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť. Z cesta vykrojíme kolieska, ktoré vkladáme do formy.

  3. 3

    Plnka: smotanu vyšľaháme s cukrom a vanilkou, pridáme zohriatu napučanú želatínu. Rozdelíme na dve časti, bielu náplň striekame po obvode formy, stred vyplníme višňovým želé. Necháme si troška zahustenej šťavy na dochutenie zvyšnej šľahačky, ktorou doplníme formy, zahladíme a necháme stuhnúť. Vytlačíme a dozdobíme.

Diskusia k receptu

marianna76
krásne... mne by chcelo do cesta trochu kakaa... ale toto bude bielo červené... super pre mojich chlapov
evanaaa
Môže byť dobrá tortička, len by to chcelo trošku detailnejší postup (aký krémový prášok, aká želatína, ap.).
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
neviem ako by som to vytláčala z tej formy.
vallerry
túto tortu sme mali trojposchodovú svadobnú a bola výborná máme ju vždy na každej oslave odporúčam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia