Višňové pokušenie

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Želé: kompót privedieme do varu, pridáme cukor a zahustíme krémovým práškom. Necháme vychladnúť, ochutíme griotkou.
  2. Cesto: z vajec a cukru vyšľaháme tuhú penu, pridáme vodu, olej a nakoniec múku. Rozotrieme na mastný papier a pečieme pri tep-lote 220 °C 5 – 7 minút. Upečené cesto zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť. Z cesta vykrojíme kolieska, ktoré vkladáme do formy.
  3. Plnka: smotanu vyšľaháme s cukrom a vanilkou, pridáme zohriatu napučanú želatínu. Rozdelíme na dve časti, bielu náplň striekame po obvode formy, stred vyplníme višňovým želé. Necháme si troška zahustenej šťavy na dochutenie zvyšnej šľahačky, ktorou doplníme formy, zahladíme a necháme stuhnúť. Vytlačíme a dozdobíme.