Vínové kolieska

evulines - bez fotkyevulines, 10. decembra 2010

Velmi jednoduché a dobré.

Suroviny

250 gramov
300 gramov
7  poliev.lyžíc




Postup

  1. 1

    Spracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme asi 4 hodiny odpočívať v chlade. Po uplynutí tejto doby cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 4 mm, vykrajujeme kolieska v prostriedku s dierkou, dáme piecť na papier na pečenie. Pečieme asi 15 minút, lepšie povedané, ak sú odspodu ružové. Horúce obaľujeme v práškovom cukre, ktorý je zmiešaný s vanilkovým cukrom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evanaaa
Zaujímavé, žiadne vajcia, spája to len ten tuk a víno. Kupovala som si vínové keksíky, nevedela som recept, teraz už viem, veľmi mi chutili.
elekra
Toto poznám, recept mám od švagrininej mamy.
braxi
super...robievam ich...dajú sa aj na slano k vínku na Silvestra, len ich obaliť v mletej červenej paprike so soľou...
ringlota
ja teda neviem, ale robila som ich podľa tohto receptu, čo je tu napísaný, a po upečení sa na plechu rozsypali na šrot.
evulines
ako vidím,robilo ich vac varecháčov a nikomu sa nerozsypali, treba s nimi robit jemne a dat aj dobré víno.
evanaaa
Robila som ich teraz k Vianociam, ale mali, neviem prečo akúsi divnú chuť. Možno to bolo vínom, my nepijeme a ja som kúpila malú fľašku, 250 ml, vraj Juhoafrické, no, neviem.....
evulines
Ja som ich tiež robila a sú výborné, len ja dávam vino suché biele (veltlín/ a presne tolko, kolko je uvedené v recepte.Mrzí ma ak sa nevydarili, ale určite by som neuviedla neodskúšaný recept.
pulsatilka
Práve ich pečiem , presne podľa tohto receptu, ktorý je u nás v rodine už roky rokúce. Vždy sa podaria.