Viedenská roštenka s opekanými zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
Klasika,a aj keď hovädzie nerobíme často, chutí nám:)
Postup
- Hovädzie mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Obalíme v hladkej múke.
- Na oleji si osmažíme cibuľu, pridáme plátky slaninky.
- Mäso vložíme na cibuľku, a opekáme z oboch strán do zlata. Pridáme soľ/vegetu, sladkú mletú papriku, rozpolenú rajčinu, papriku, vňaťku.
- Podlejeme vodou a prikryté dusíme do mäkka. Šťava sa sama zahustí múkou, cibuľou a j zeleninou. Mäso vyberieme, šťavu prepasírujeme a mäso vložíme naspäť.
K mäsku som podávala pečené zemiačky a cibuľovo-rajčinový šalátik s rukolou.