Viedenská roštenka s opekanými zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Klasika,a aj keď hovädzie nerobíme často, chutí nám:)

Postup

  1. Hovädzie mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Obalíme v hladkej múke.
  2. Na oleji si osmažíme cibuľu, pridáme plátky slaninky.
  3. Mäso vložíme na cibuľku, a opekáme z oboch strán do zlata. Pridáme soľ/vegetu, sladkú mletú papriku, rozpolenú rajčinu, papriku, vňaťku.
  4. Podlejeme vodou a prikryté dusíme do mäkka. Šťava sa sama zahustí múkou, cibuľou a j zeleninou. Mäso vyberieme, šťavu prepasírujeme a mäso vložíme naspäť. K mäsku som podávala pečené zemiačky a cibuľovo-rajčinový šalátik s rukolou.