Vianočný punč

diabambulka - fotkadiabambulka, 20. decembra 2012

:-)

6
porcií
6-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 ml
5 ks
1 ks
100 g
3 ks
500 ml
750 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Z polovice citróna nastrúhame kôru, do hrnca nalejeme uvarený čierny čaj, pridámecukor, šťavu z citróna, šťavu z pomarančov, nastrúhanú citrónovú kôru, klinčeky a celú škoricu. Všetko povaríme 5 minút. Precedíme prilejeme víno,rum a prihrejeme na bod varu. Odstavíme a podávame. Pekné sviatky :-)))

Diskusia k receptu

helca103
nápoj ktorý zohreje v tejto zime hlavne,že nebol ten koniec sveta :-) Zobudili sme sa do krásneho rána.Želám tebe aj celej rodine pokojné sviatky


aroooo
ukladám a želám celej rodinke veľa zdravia a príjemné sviatky
evanaaa
@diabambulka , vitaj, ja som ťa tu totiž dlhšie "nestretla" a aj včera som na teba myslela, kde si. Takýto punč by som aj ja rada ochutnala, aj keď sa u nás nepije alkohol, ale tohoto za pohárik by mi hádam neuškodilo.
diabambulka
ahojky Evanaaa, joj veru nieto času, špunti dajú zabrať a hlavne menší-11mesačný akurát začína behať za jednu ruku a štvorkovať a tak musím byť všade, varím večer a nemám čas na PC, hoci mám nafotené receptíky som momentálne som mamina na plný úväzok:-))) a ešte som si začala robiť aj svoj blog (  receptarik.blogspot.sk
)o varení a učím sa ako v ňom pracovať, lebo som antitalent:-))) ale všetko chce len čas, aj špunt bude samostatnejší aj ja budem mať viacej času, veď mám riadnu absenciu a chýbajú mi Vaše dobré tipy a rady :-))) No a k punču, veľmi sme ho chceli vyskúšať a bol naozaj výborný, manžel sa smial že zoženie plastové poháriky, pôjdeme ho piť na balkón a ešte si vypýta odo mňa 1 Euro aby sme sa cítili ako na Vianočných trhoch:-)))
lyali
@diabambulka , tak po tomto punci sme sa naozaj oblizovali :-) moja šíra rodinka ocenila tento napoj dla Teba :-) naozaj odporucam!
jack852
ahoj punč som varil už minule vianoce a musím povedať chutil mi a všetkim mojim blízkim navaril som ho trošku viac za učelom aby som aj kamaratom ponukol pohárik aby som vedel ako im chutilo a naozaj sa nenašiel človek ktory by povedal ze by bol zli moc ti dakujem za tento recept budem ho variť aj tento rok a rozhodol som sa že už ho budem variť každy rok a stane sa to takou našou rodinnou tradiciou.