Vianočný Gin

lucietta - fotkalucietta, 4. januára 2014
Vianočný Gin
Foto: lucietta

Výborné namiešané s tonikom, proseccom, brusnicovým džúsom, prípadne do vianočného punču. Navodí vianočnú atmosféru :-) Ak to dáte ako darček priateľom či rodine, určite Zobraziť celý popisVýborné namiešané s tonikom, proseccom, brusnicovým džúsom, prípadne do vianočného punču. Navodí vianočnú atmosféru :-) Ak to dáte ako darček priateľom či rodine, určite sa nenahnevajú :-) Fľaštička na obrázku má 2,5 dcl.

3
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 ml
200 g
4 ks
4 ks
12 ks
1 ks (klementinka)
1 ks
360 ml




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme variť brusnicový džús, cukor, škoricu, badián, klinčeky, kôru z mandarínky a šťavu z nej. Varíme asi 15 minút, aby korenie pustilo arómu. Potom do toho dáme zrniečka z granátového jablka, necháme prevrieť a následne vychladnúť. Do fľaštičky si nalejeme 1,2 dcl Ginu, hodíme tam 1 paličku škorice zo sirupu a dolejeme uvareným sirupom s granátovými zrniečkami. Uzavrieme, ozdobíme a máme skvelý darček :-)

Diskusia k receptu

marta5
Vyzerá to skvelé,škoda že som nemala skôr recept-hodil by sa mi na Vianoce.No čo už,bude na budúci rok,možno aj počas roku.Ďakujem iste je báječný
madona
Recept vyzerá super, ale nebolo by lepšie variť koreniny vo vode, aby v nej pustili svoju arómu ? Za 15 minút varenia sa z džúsu veľa odparí.
tiginko
robím podobný punč, ktorý som odkukala pred dvomi rokmi na vianočných trhoch v Edinburghu v Škótsku. Koreniny sa varia v troche vody a až na koniec sa dolieva brusnicový a ananásový džús a úplne na záver vodka. Ale toto nie je punč, tento nápoj má mať zrejme trochu "sirupovú" konzistenciu a preto to asi varí @Lucietta tak, ako to varí
tiginko
a už je tá trápna kortešačka zase strčená medzi komentáre...
hannah22
no to je skvelé lepidielko pre babky, chutovka... uložené...:))
lucietta
Tak ako píše Tiginko, má to mať takú jemne sirupovú konzistenciu, zriedi sa to potom tým ginom. Neriedené je to riadne sladké, ale ak si to dáte s tonicom, chutí to aj chlapom, mám to odskúšané :-) A koreniny varením pustia krásne arómu aj do džúsu a ak sa trošku aj odparí, nevadí, vždy ho tam ostane dosť. Nenechajte to vrieť prudko, stačí tak jemne bublinkovať :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia