Vianočné skoro linecké

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 7. decembra 2015

Príprava je veľmi ľahká - nenáročná aj pre menšie deti a verím, že tieto jablkové koláčiky s makom Vám budú chutiť minimálne rovnako ako nám :-) Vyskúšajte a dajte vedieť.

30 minút
príprava

Suroviny

 pekné
 mletý
 zrelý
 (alebo slivkový lekvár)
 mleté
 zrelý
 na posypanie strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Makovú plnku si pripravíte nasledovne: slivky sušené (asi 100g) namočte do vody cez noc. Ak máte slivky šťavnaté, namáčať ich nemusíte. Na druhý deň slivky (scedené) rozmixujte s 1 banánom a dolaďte s makom mletým (cca 100g). Riadne premiešajte.

  2. 2

    Orechová plnka: marhule sušené namočte cez noc, ráno sceďte. Zmixujte s banánom a dolaďte mletými vlašskými orechami. Premiešajte.

  3. 3

    Do väčšej misy si pripravte vodu s citrónom. Jabĺčka umyte a nakrájajte protiľahlé strany na plátky. Dajte do citrónovej vody.

  4. 4

    Nachystajte si tácku, sitko, vianočné vykrajovátka.

  5. 5

    Preceďte jablká.

  6. 6

    Jeden plátok natrite plnkou a z druhého plátku vykrojte "obrázok". A pokračujte kým všetko použijete. Plnky môžete mať v chladničke 2-3 dni, možno aj dlhšie a natrite si vždy čerstvé jabĺčka.

  7. 7

    Makové jabĺčka môžete posypať strúhaným kokosom.

    Vianočné skoro linecké - obrázok 7
  8. 8

    Ak chcete mať receptík vždy po ruke, budeme radi, ak si kúpite časopis DIEŤA 12-1 2015/2016. Ďakujeme za podporu.

    Vianočné skoro linecké - obrázok 8
  9. 9

    A ešte Vás chcem poprosiť, pokiaľ ste na sociálnej sieti, o Váš hlas. Hlasuje sa do 12. 12. a veľmi si prajem vyhrať špiralizér. https://www.facebook.com/ziva.strava.obchod/photos/a.921269517950143.1073741830.323217747755326/921281527948942/?type=3&theater

  10. 10

    Ďakujem a prajem dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Perfektná zdravá maškrtka!!! Asi to tento rok vyskúšam,lebo sladké moc nemusím,ale takto áno! Popravde, ja keď pečiem, tak okoštujem, no nejem, no ak tam nieje múka a je tam kopec ovocia, tak ÁNO,to je pre mňa! :-)))

Ďalšie recepty: