Nepečené úliky

Vianočné pečivo - včelie úliky (fotorecept)

Autor receptu: margitka100

Úliky sú hotové do hodinky aj s krémom a sú veľmi chutné.

30
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto spracujem. Musí byť mierne lepkavé, no nie veľmi. Ak chcete aj kakaové úliky, rozdeľte cesto na polovicu a pridajte dve malé lyžičky kakaa do jednej polky a spracujte. Z cesta si urobím malú guličku a natlačím do formičky na úliky. Druhou časťou formičky urobím zospodu dierku. Formičku mám z Tescoma, obsahuje aj časť, s ktorou urobím dierku. Formičku nevysýpam práškovým cukrom, ani nedávam mikrotén, ide to veľmi dobre aj bez tohto.
  2. Úliky nechám stuhnúť, no to netrvá dlho.
  3. Pripravíme si krém. Maslo s cukrom vymiešam do peny, pridám karamelové Salko a premiešam. Krém musí byť tuhý. Ak nie je, pridajte ešte maslo. No ja ho mám vždy dobrý.
  4. Za pomoci cukrárskeho vrecka s ozdobou špičkou naplníme úliky a koniec zavriem piškótou. Z jednej dávky vyjde cca 30 úlikov.