Vianočné oblátky (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Bez vianočných oblátok by to neboli Vianoce.
140 - 150 ks porcií |
10 minút príprava |
90 - 100 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si : do vlažného mlieka pridáme kryštálový cukor, cukor sa musí pustiť. Pridáme rozpustené maslo.
- Do druhej nádoby si pripravíme múku so žĺtkami a opatrne prilievame vlažné mlieko. Môžeme šľahať ručným el. šľahačom pri nízkych otáčkach. Cesto necháme cez noc odpočívať.
- Ráno si pripravíme formu na pečenie oblátok, cesto ešte premiešame, ako vidieť, cesto sa podobá palacinkovému cestu. ( Možno o trochu redšie )
- Keď je forma dostatočne vyhriata, skúsime prvú oblátku. Polievkovou lyžicou kladieme cesto na formu.
- Pritlačíme vrchnou časťou, chvíľku podržíme a oblátka je hotová.
- Hotové oblátky kladieme na rovný podnos, necháme ich vychladnúť a až studené môžeme baliť do mikroténových sáčkov.
- Takto prichutené medom a cesnakom nemôžu chýbať na našom vianočnom stole.