Vianočné oblátky (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Bez vianočných oblátok by to neboli Vianoce.

140 - 150 ks
porcií
10 minút
príprava
90 - 100 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si : do vlažného mlieka pridáme kryštálový cukor, cukor sa musí pustiť. Pridáme rozpustené maslo.
  2. Do druhej nádoby si pripravíme múku so žĺtkami a opatrne prilievame vlažné mlieko. Môžeme šľahať ručným el. šľahačom pri nízkych otáčkach. Cesto necháme cez noc odpočívať.
  3. Ráno si pripravíme formu na pečenie oblátok, cesto ešte premiešame, ako vidieť, cesto sa podobá palacinkovému cestu. ( Možno o trochu redšie )
  4. Keď je forma dostatočne vyhriata, skúsime prvú oblátku. Polievkovou lyžicou kladieme cesto na formu.
  5. Pritlačíme vrchnou časťou, chvíľku podržíme a oblátka je hotová.
  6. Hotové oblátky kladieme na rovný podnos, necháme ich vychladnúť a až studené môžeme baliť do mikroténových sáčkov.
  7. Takto prichutené medom a cesnakom nemôžu chýbať na našom vianočnom stole.