Vianočná kyslá polievka

Autor receptu: hanina

Recept je prastarý. Myslím, že dnes ju málokto varí takto. U nás je to tradícia. Vy si ju môžete uvariť kedykoľvek. Pochádza z Liptova.

Postup

  1. Do hrnca dáme precedenú kapustnicu / vodu z kyslej kapusty/ a sušené hríby.Ak je kapustnica veľmi kyslá dolejeme vodou. Varíme do zmäknutia hríbov. Ak máme údenú rybu dáme ju do polievky vyvariť. Zvlášť uvaríme celý hrach v osolenej vode.
  2. Keď sú hríby mäkké pridáme zátrepku: v mlieku alebo sladkej smotane rozmiešame hl. múku / podľa toho akú hustú chceme mať polievku./ Kto chce môže priliať 1 PL rozpraženého masla/ nemusí byť/.
  3. Na tanier dáme hrach a zalejeme polievkou.