táto polievka patrí v našej rodine k najobľúbenejším. Niekedy sme ju varili iba na vianoce a to preto, lebo tam idú pravé dubáky a Zobraziť celý popistáto polievka patrí v našej rodine k najobľúbenejším. Niekedy sme ju varili iba na vianoce a to preto, lebo tam idú pravé dubáky a tých niekedy nebolo dostatok. Teraz ju varievam častejšie, hlavne na dcérine narodeniny a potom pri sviatočných príležitostiach. Pôvodne sa 3 hlavné suroviny varili každá v samostatnom hrnci, ale ja som si to vylepšila a robím to iba v jednom
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sušené huby namočíme na 5 minút do vody.
- 2
Dáme variť vodu, krúpy, bobkový list, huby, soľ, korenie.
- 3
Asi po 1/4 hodine pridáme sušené slivky. Keď sú huby mäkké(asi po pol hodine) pridáme zátrepku z múky a šľahačky, rozriedime mliekom a podľa chuti prisladíme a prisolíme. Necháme prejsť varom a polievka je hotová.
- 4
Najlepšia je, keď troška vychladne.(Pozor! Treba ju spraviť trochu redšiu, lebo po vychladnutí zhustne. Ako každá mliečna polievka) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu