Vianočka s jablkami a škoricou na panvici fotorecept

elixir - fotkaelixir, 19. januára 2014
Vianočka s jablkami a škoricou na panvici (fotorecept)
Foto: elixir

Toto jedlo je variáciou na Apfel Rösti. Pripomína mi dukátové buchtičky s celistvejšou plnkou zo štrúdle v jednom.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

30 g
125 ml
200 g
2 ks
2 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme suroviny. Hrozienka namočíme v džúse, vianočku pokrájame na menšie kúsky, jablká tiež. Cukor a škoricu zmiešame.

    Vianočka s jablkami a škoricou na panvici (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na PL oleja oprážame kúsky vianočky pokým mierne zhnednú, potom vyberieme z panvice a dáme bokom.

    Vianočka s jablkami a škoricou na panvici (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na ďalšej PL oleja oprážame kúsky jabĺk, kým nám mierne zmäkknú (cca 5 minút).

    Vianočka s jablkami a škoricou na panvici (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Následne do panvice pridáme ďžús aj s hrozienkami a premiešame.

    Vianočka s jablkami a škoricou na panvici (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme kúsky vianočky a premiešavame kým sa jablková šťava úplne vsiakne.

    Vianočka s jablkami a škoricou na panvici (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Posypeme zmesou cukru a škorice. Podávame s vanilkovou omáčkou.

    Vianočka s jablkami a škoricou na panvici (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vianočku použitú v tomto recepte som piekla podľa receptu od Nomiada.

    Vianočka s jablkami a škoricou na panvici (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

valeri
Dobrý recept, hlavne keď zostáva staršia vianočka. Vnúčatám to bude určite chutiť.
elixir
@izabella929 @valeri no, s milým sme mali cca 400g vianočku, ale to je pre nás veľa na raňajky, to je skôr tak pre viac člennú rodinu :) najskôr som myslela, že budem piecť iba zo štvrtinového množstva nabudúce, ale po tomto jedle som si to rozmyslela :) odporúčam ho naozaj.
eviana
@elixir , vyzerá to krásne a určite stojí za pokus vyskúšať :) Ja Ti opäť a zasa musím tých 5* dať :) (Ešte sa mi to aj rýmuje, no nekúp to :))
elixir
@eviana pekne si to zarýmovala ... potešilo ma, že sa Ti recept pozdáva :)
elixir
@medovnicek ďakujem :) je to len obmena údajne švajčiarskeho tradičného jedla... oni ale používajú biely chlieb, na oprážanie maslo...