Vianoce v Chorvátsku(fotorecept)

Autor receptu: pn

Na Vianoce v Chorvatsku sa robia všeliake slane jedla a sladkosti,narodne slane jedlo ktore sa papa prvy den vianocny je sarma-ten recept vam teraz prikazem,na stole nesmie chybat prasiatko pečene v krbe.na štedry večer je to klasika,zemiakovy šalat a ryba.Prajem Vam všetkym varechačom Štastne a požehnane Vianočne sviatky!!!!!

45 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. všetky suroviny,si dobre vymiešame
  2. očistime si kapustove listy od dužiny
  3. ked si všetky listy očistime a maso je pripravene
  4. možeme začat plnit listy s masom
  5. všetky listy naplnime kym neminieme maso
  6. a dame varit,ja som dala do hrnca naspodok listy ktore su mi zostali na ne som dala namiesto udeneho masa domacu udenu klobasku a udenu slaninku
  7. poukladala som nato sarmu,zaliala teplou a slanou vodou a dala varit asi 2hod.po uvareni som ich vytiahla z hrnca zapražila klasickou zapraškou z muky a mletej papriky.vratila ich naspat.
  8. a možu sa papat
  9. domaci chlebik a prasiatko pečene v krbe nesmie chybat!!!!Dobru chut!!!!
  10. pečenie ma nastarosti moj muž!!!