Vianoce v Chorvátsku(fotorecept)
Autor receptu: pn
Na Vianoce v Chorvatsku sa robia všeliake slane jedla a sladkosti,narodne slane jedlo ktore sa papa prvy den vianocny je sarma-ten recept vam teraz prikazem,na stole nesmie chybat prasiatko pečene v krbe.na štedry večer je to klasika,zemiakovy šalat a ryba.Prajem Vam všetkym varechačom Štastne a požehnane Vianočne sviatky!!!!!
45 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- všetky suroviny,si dobre vymiešame
- očistime si kapustove listy od dužiny
- ked si všetky listy očistime a maso je pripravene
- možeme začat plnit listy s masom
- všetky listy naplnime kym neminieme maso
- a dame varit,ja som dala do hrnca naspodok listy ktore su mi zostali na ne som dala namiesto udeneho masa domacu udenu klobasku a udenu slaninku
- poukladala som nato sarmu,zaliala teplou a slanou vodou a dala varit asi 2hod.po uvareni som ich vytiahla z hrnca zapražila klasickou zapraškou z muky a mletej papriky.vratila ich naspat.
- a možu sa papat
- domaci chlebik a prasiatko pečene v krbe nesmie chybat!!!!Dobru chut!!!!
- pečenie ma nastarosti moj muž!!!