Foto: tankaa
Toto su oblúbené zákusky mojich kolegýň,ale aj mojich detí.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
vodu,ceru a heru si dáme rozvariť,ked to vrie tak to odložíme z ohňa a pridáme múku a dobre vymiešame za občasného miešania necháme vychladnúť a potom šľahačom zašlaháme vajcia.
- 2
Takto pripravene cesto dáme do zdobiaceho vrecka s veľkým špicom a striekame špiralovo na plech vyloženy papierom.Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pecieme ich do zlatohneda,potom ešte teple prekrojime na polovicu,lebo studene by sa lámali.
- 3
Zo šľahačkovej smotany a 2 stužovačov si ušľahame slahačku . Zcukru si spravime karamel,zalejeme mliekom,necháme rozvarit,aby sa karamel úplne rozpustil a potom necháme dobre vychladiť. Do vychladnutého karamelového mlieka dáme 2 práškové šľahačky a 2 stužovače a dobre vyšľaháme šľahačom. Na spodnú časť veterníka nastriekame bielu šľahačku na to dame karamelovú a dáme vrch veterníka,ktorý sme potreli rozpustenou čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu