Vermut

rein - fotkarein, 15. februára 2013
Vermut
Foto: rein

Nájdený na internete

Suroviny

90 g
15 g
8 g
3 g
6 g
2 g
10 g
6 g
1,5 l
20 l
2,5 kg




Postup

  1. 1

    Bylinky namočíme do liehu a necháme 48 hodín vyluhovať

    Vermut - obrázok 1
  2. 2

    bylinky precedíme cez nejaké plátno,ja som použil z lekárničky trojuholníkovú šatku,prilejeme päť litrov vína a rozmiešame v ňom cukor.Po správnosti by sa malo vína prilievať toľko,aby vermut obsahoval 16,5 percent alkoholu.Ja som nemal s čím zmerať,tak som použil celých 20 litrov a musím povedať,že kvalita.Vermut by mal odstáť aspoň 10 dní,ale dobrý je aj hneď.Doporučujem vyskúšať.Na zdravie!

Diskusia k receptu

tori111222
fíha.. toto by som povedala, že je bylinkový likér.. Becher?? super nápad...vyskúšam..len nech sa ohreje a na grilovačke budeme cuckať ;D)))
rein
do becherovky nejde víno a iné zloženie byliniek
tothka
Pre mňa trošku veľké množstvo 20 l vína, že by som si spravila prepočet, asi by mi stačilo posunúť desatinnú čiarku. Odložím do KK , možno raz príde ten správny čas.
rein
ja som to už prepočítaval zo 100 litrov
jody
Nie je horec chranena rastlina?
rein
áno,ale dá sa kúpiť v lekárni,alebo čajovni
idanczi
martas11, otazka trochu odveci nie?? to by som chcel vidiet kto ich ma vsetky doma cerstve :D
adriana78
Zdravím, to víno by malo byť suché, či polosladké? Dá sa to aj z bieleho urobiť?