Foto: kajusiqq
Moje veľkonočné fantazírovanie v kuchyni:)...Recept je základ tzv. kiwi rezov ktoré som si pozmenila a kedže je veľká noc a pred nedávnom som robila Zobraziť celý popisMoje veľkonočné fantazírovanie v kuchyni:)...Recept je základ tzv. kiwi rezov ktoré som si pozmenila a kedže je veľká noc a pred nedávnom som robila cheesecake s takýmito zajačikmi napadlo ma že to takto pozmením:)) Jednoduche,ľahké,efektívne:).......Dúfam že sa vam bude páčiť a možno inšpirujem na buducu veľkú noc:):)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si surovinky:)
-
2
Z bielkov vyšľaháme sneh,žltky s cukrom vymiešame dopenista pridáme striedavo preosiatu muku(ale nemusi byť preosiata ale ja stale preosievam do všetkeho)múku zmiešanu s práškom do pečiva,mliečko a olej.Nakoniec pridáme sneh z bielkov.
-
3
Cesto vylejeme do vymasteného a mukou vysypaného veľkého plechu a uhladíme.
-
4
upečieme pri 180 stupnov asi 15-20 minutiek:) necháme ju vychladnúť:)
-
5
Krém: Pripravíme si suroviny
-
6
kyslú smotanu(pilos kremova z lidla je najlepšia ale použila som aj obyčajnu kyslu) zmiešame s cukrom. šľahačku vyšľaháme podľa návodu pridáme vanilkový cukor a nakoniec si pripravíme stužovač podľa návodu a všetko zmiešame.
-
7
Z manga si vykrojíme zajačikov.
-
8
Na vychladnutu piškotu nanesieme krém na ktorý porozkladáme zajačikov.
-
9
Všetko zalejeme pripravenou želatínou a dáme do chladničky na cca 10 hod.:).......želatinu nikdy nenalievajte naraz ale pekne od stredu a postupne :))
-
10
Ráno som zákusok vybrala a orezala boky.
-
11
Krájajú sa výborne takže nakrájame a aj jednoducho nemusíte merať pretože zajkovia to vybavia za vas:))....odporučam zajačikov krájať na tenučko aby sa dali ľahšie papkať:) Tu už čakajú na veľknočnú návštevu:))........pred podavanim odložíme do chladničky:))
Pekná prácička naozaj.Rezy sú famózné.
@violetacamorova
Šťavy z kompótov resp.zaváranín narušujú štruktúru želatiny ako aj správne píše kajusiqq.
To je asi také niečo ako na lad voda.Píšem to preto,
lebo som sa s takýmto niečím už mal možnosť stretnúť.Prajem vám krásne a veselé velkonočné sviatky.
ako na to.Želatina sa nesmie variť stratí tým želírovaciu schopnosť !
clanky.varen
í.cz/jak-pripravit-zelatinu/
clanky.varen
í.cz/jak-pripravit-zelatinu/
Sorry
Jak připravit želatinu-Vaření.cz
odkaz pre violetu: dnes som čítala,že ananas obsahuje nejaké špecifické enzými,ktoré bránia stuhnutiu želatiny, hlavne keď sa použije čerstvý ananas. Preto sa radšej odporúča použiť kompót