Foto: domi454
Super čokoládový koláčik vhodný i na iné príležitosti ako Veľká noc... rozplýva sa na jazyku a jeho veľká výhoda je, že je bez múky Zobraziť celý popisSuper čokoládový koláčik vhodný i na iné príležitosti ako Veľká noc... rozplýva sa na jazyku a jeho veľká výhoda je, že je bez múky vhodný i pre celiatikov. Po ochutnaní uvidíte :)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Nad parou rozpustíme čokoládu s maslom a potom necháme vychladiť, ale čokoláda musí byť tekutá.
-
3
V miske vymiešame 2 žltky a 1 celé vajce s cukrom(40g) do penista.
-
4
Čokoládu vmiešame do vajíčkovej zmesi.
-
5
Zvlášť vymiešame 2 bielky s 50g cukru a pomaly vmiešame do čokolády.
-
6
Dáme do foriem vystlaných papierom na pečenie.
-
7
Pečieme pri teplote 180°C 35-40 minút.
-
8
Po vychladnutí korpusu rozpustíme čokoládu, do ktorej vmiešame vyšľahanú čokoládu.
-
9
Šľahačkovú čokoládu dáme na vrch korpusu, pretože po vychladnutí sa urobili malé krátery pre plnku. Na vrch kladieme farebné vajíčka alebo lentilky.
-
10
Dobrú chuť!
Diskusia k receptu