Veľkonočné hniezdo (fotorecept)
Autor receptu: domi454
Super čokoládový koláčik vhodný i na iné príležitosti ako Veľká noc... rozplýva sa na jazyku a jeho veľká výhoda je, že je bez múky vhodný i pre celiatikov. Po ochutnaní uvidíte :)
4 porcie |
30 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Nad parou rozpustíme čokoládu s maslom a potom necháme vychladiť, ale čokoláda musí byť tekutá.
- V miske vymiešame 2 žltky a 1 celé vajce s cukrom(40g) do penista.
- Čokoládu vmiešame do vajíčkovej zmesi.
- Zvlášť vymiešame 2 bielky s 50g cukru a pomaly vmiešame do čokolády.
- Dáme do foriem vystlaných papierom na pečenie.
- Pečieme pri teplote 180°C 35-40 minút.
- Po vychladnutí korpusu rozpustíme čokoládu, do ktorej vmiešame vyšľahanú čokoládu.
- Šľahačkovú čokoládu dáme na vrch korpusu, pretože po vychladnutí sa urobili malé krátery pre plnku. Na vrch kladieme farebné vajíčka alebo lentilky.
- Dobrú chuť!