Veľkonočná tiramisu torta
Autor receptu: sojka202
Ďakujem za inšpiráciu používateľovi Michal81
12 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Najskôr si uvaríme silnejšiu kávu, ktorú necháme vychladnúť a rozdelíme si žítka od bielok. Bielky dáme zatiaľ bokom. Vymiešame si žítka s van. a prášk. cukrom, pridáme vaječný likér a mascarpone a vymiešame do krému.Ja som pridala vaječný likér podľa seba, asi tak necelé deci. Nakoniec vymiešame bielka a opatrne zapracujeme do zmesi z mascarpone.
- Pripravíme si tortovú formu a na spodok naukladáme piškóty, ktoré pokvapkáme kávou, na piškóty natrieme zmes a ďalej vrstvíme piškóty a krém. Mne vyšli 4 vrstvy piškót.
- Ak máme tortu hotovú, na vrch preosejeme cez sitko vrstvu kakaa. Dáme zachladiť, najlepšie na noc.
Nie je to pravé tiramisu s mandľovým likérom, ale je fantastické.
PS: Aj tí, čo nejedie sladké a snažia sa odolávať, si pochutnali. A nielen na jednom kúsku.