Veľkonočná štrúdľa

Autor receptu: brituska

Moja prvá štrúdla. Mám radosť, lebo som všetkých prekvapila!

20 minút
na 190 °C

Postup

  1. Kúpené lístkové už rozvalkané cesto roztiahnete na papier, v ktorom bolo zabalené cesto. Robte si naraz obidve štrudle pre lepší odhad. Na každý plát cesta do stredu nasypte mletý kupovaný mak, ktorý je už osladený. Rozdeľte ho na dve časti, na každý plát polovicu.
  2. Kupovaný odkôstkovaný višňový kompót nechajte odkvapkať od šťavy a rozdeľte ho na dve polovice a dajte na mak. Potom na každú štrudlu nasypte jeden sáčok vanilkového cukru a položte na každú plnku 4 tenké plátky masla.
  3. Dlhšie strany iba preložte, okraje pritlačte a aj s tým papierom preložte na plech vedľa seba. Na vrchu špajdlou spravte pár dierok a upečte vo vyhriatej rúre. Vychladnuté štrudle nakrájajte a popráškujte cukrom.