Varený koláč

harula - bez fotkyharula, 5. septembra 2015

od tety Julky :)

Suroviny

250 g
2 šálky
1 šálka
2 PL
4 ks
2 šálky
1 ks




Postup

  1. 1

    Do hrnca vložíme heru, 2šálky kr.cukru, 1šálku vody, 2lyžice kakaa. Necháme to všetko spolu zovrieť (nie nad parou).

  2. 2

    Z uvareného sirupu si odložíme 1šálku, a do zvyšného vychladnutého pridáme 4 žĺtka a rozmiešame.

  3. 3

    Potom pridáme múku s práškom do pečiva.

  4. 4

    Na koniec zľahka vmiešame sneh zo 4 bielkov.

  5. 5

    Pečieme na hlbokom plechu vystlanom papierom.

  6. 6

    Po upečení korpus popichám vidličkou a polejem sirupom čo sme si odložili bokom. Na vrch posypem kokosovou múčkou :)

Diskusia k receptu

xanti
Veľmi dobrý koláčik, u mňa známy ako "Koláč z hrnca" a od začiatku prípravy po servírovanie na tanieriky mi to trvá 30 minút.

Ako prvé zapnem rúru aby sa zohriala , a dám variť spomenuté suroviny ( časť vody sa dá nahradiť rumom ).
No ja na rozdiel od Haruly, po uvarení a odobratí 1 pohára zmesy, hned do horúcej zmesy zamiešam múku s práškom do pečiva (múka to trošku ochladí ) a hned na to tam šlahnem celé vajíčka ( ešte ani raz sa mi nespravila praženica ) a ešte také teplé lejem na plech a dávam do rúry.
Ale je veľmi chutný aj teplý aj vychladený tento koláčik. A hlavne veľmi veľmi rýchly, aspoň v mojej verzii.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia