Varený kakaový krém fotorecept

rous5 - fotkarous5, 16. decembra 2012
Varený kakaový krém (fotorecept)
Foto: rous5

Ja som tento krém použila na naplnenie lineckých košíčkov.

15
porcií
360 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 l
50 g
100 g
250 g
300 g




Postup

  1. 1

    mlieko, cukor, kakao a maslo

    Varený kakaový krém (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    všetko spolu za občasného miešania varíme cca 30-40min na miernom ohni, ochutnáme a v prípade potreby prisladíme

    Varený kakaový krém (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pripravíme si prázdne košíčky

    Varený kakaový krém (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vychladnutý krém premiešame a naplníme košíčky

    Varený kakaový krém (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    po zatuhnutí polejeme čokoládovou polevou, na ozdobu môžeme použiť orech alebo lentilku

    Varený kakaový krém (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mataliptak
tak tá plnka zaujala aj mna , lebo košíčky mám upečené , len treba plniť ... ale fakt sa to všetko spolu tak dlho varí ??? neostane to riedke ?? dakujem ..
olga42
Nemá tam byť nie kakavoví práškok .a nie puding.Ďakujem za odpoveď.
evanaaa
@rous5 , vypadá dobre ten krém, myslím, že je tam to, čo si dala do postupu a tým, že sa to dlhšie varí, tak to zhustne a netreba dávať puding, ako si myslí @olga42 , prosím, ešte upresni, krém sa mi páči.
Mimochodom, píšeš v profile, že sa treba hýbať, predpokladám, že chodíš niekde do fitnes cvičiť, nie je to náhodou vo dvore na ul.1.mája vedľa cukrárni?
rous5
ďakujem vám za komentáre :)
rada by som len upresnila čo sa týka varenia krému, varí sa aj s maslom a pekne počas tej doby zhustne, nikde však nie je dané, že ak sa varí len 20min že nebude dobrý, ja osobne som sa toho tiež bála, ale krém sa podaril a aj dostatočne zhustol a bol fakt krémový :)
a áno cvičenie je moje hobby, ale vo dvore na ul.1.mája to nie je :)
rennatte
tak zajtra skusim varit menej ako ty, lebo myslim ze maslo ten krem po vychladnuti stuzi, kosicky mam pripravené a dam vediet ako to dopadlo :-)
honestka
moze byt dobry tento tvoj krem, ale tu by ma stal ovela viacej $$ ako ho urobit z tej najlepsej cokolady, pretoze dobre kakao z europy je tu nie vo velkom dostatku a hlavne pristupnej cene.
Tieto ich "kakaove" balicky obchadzam nasiroko.
Inac kosicky su pekne a iste aj chutne. Pekne Vianoce.
bibix
Tento krém hľadám už niekoľko rokov
Konečne! Robila ho moja mamička a množstvo jednotlivých ingrediencií nebolo možné rozoznať. Bolo tam 500 g cukru, čo sa mi zdalo veľa. Teraz už viem, že 50 g.
Po vychladenú cez noc, ho vy
varechou vymiešala. Lahodný. Vďaka
bibix
@rennatte (20.12.2012 21:29)

Treba variť pomaly a aspoň 30 minút, po vychladnutí vyšľahať
bibix
Treba dať 500 g cukru. Skúsila som s 50 g ako v recepte a nevyšlo. Varí sa aj dlhšie, kým po čiare varešky nie je vidieť dno kastrola Nechať vychladnúť aj do druhého dňa. Stvrdne a treba vyšľahať do krémovej konzistencie. Je luxusný do košíčkov. Nič sa mu nevyrovná. Miesto masla aj Palmarin. Žiadne vajcia a puding.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia