Vanilkový pohár s višňami
Autor receptu: droetker
Komerčný recept Postup- Na obloženie najskôr necháme višne dobre odkvapkať na sitku.
- Do pohárov rozdelíme piškóty, ktoré pokvapkáme griotkou. Na piškóty rozdelíme višne. Niekoľko višní si môžeme ponechať na ozdobu.
- Na prípravu pudingu zmiešame mlieko so smotanou. Obsah vrecka rozmiešame s cukrom v 1/3 mlieka a smotany. Zvyšné 2/3 privedieme do varu. Potom odstavíme zo sporáka, vmiešame vopred pripravenú zmes s pudingom a za stáleho miešania varíme ešte asi 1 minútu. Hotový puding nalejeme do pohárov a necháme vychladnúť.
- Na ozdobenie ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni smotanu so smeta-fixom dotuha a puding ozdobíme.
- Tip: Povrch šľahačky môžeme dozdobiť strúhanou čokoládou, rozpustenou tmavou polevou alebo farebným cukrovým zdobením.
|