Vanilkovo-škoricová polenta

pumaamravec - fotkapumaamravec, 28. januára 2014

Jemná polentová kaša s vanilkovou chuťou, okorenená škoricou.

1
porcia
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

30 g
300 ml
1 ČL
štipka




Postup

  1. 1

    Ja som použila polentovú krupicu-Maisgriess z DM drogerie, ktorá je tak stredne namletá, akurát na kašu. Vanilkové sójové mlieko sa dá nahradiť rôznymi inými, napríklad mandlovým, ryžovým....

  2. 2

    Vanilkové sójové mlieko s cukrom a škoricou privedieme do varu. Za stáleho miešania pridáme polentu a varíme cca 7-8 minút. Podávame posypané škoricou.

Diskusia k receptu

jozka2
kukuricnu muku zalejem ponad vodou a necham postat aby nabotnala,ona nasiakne vodu a rychlo sa uvari potom podla potreby zahustim jemnou kukur.mukou na pozadovanu hustotu.
martinis
Toto by mohli byť celkom príjemné raňajky - len mlieko použijem obyčajné. Polentu mám rád, v nedeľu som mal na raňajky pohánkovú krupicu, takže ani takáto kukuričná by nemusela byť zlá :-)
luss44
páči sa mi, dnes sa chystám do DM, tak kúpim a vyskúšam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia