Vanilkovo rebarborový koláč

mstepo - fotkamstepo, 10. júna 2012

Vanilkový puding & kyselkavá rebarbora bolo spojenie, ktoré ma napadlo pre novú variáciu známeho Apple pie. Skúste ho aj vy. Nestihol som fotiť tak Zobraziť celý popisVanilkový puding & kyselkavá rebarbora bolo spojenie, ktoré ma napadlo pre novú variáciu známeho Apple pie. Skúste ho aj vy. Nestihol som fotiť tak rýchlo sa zjedol :D

6
porcií
80 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
100 g
250 g
1
1/2 balíčka
125 g alebo heru
Náplň:
2 1/2 balíčka
100 g
1 l
1
300 až 350 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Zo surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chlade pol hodiny postáť. Keď sa nám odleží na pomúčenej doske ho vyvaľkáme do kruhu. Kruh môžeme vypracovať aj rukami. Do predom vymastenej a múkou vysypanej formy s priemerom cca 20 cm uložíme cesto. Z cesta si vyformujeme vyvýšený okraj, aby nám nevytiekol puding.

  2. 2

    Náplň: V hrnci zohrejeme cukor pridáme 3/4 l mlieka a dreň vanilkového lusku. Tesne pred varom pridáme ostatok mlieka s rozmiešaným pudingovým práškom a uvaríme hustý puding. Na cesto poukladáme očistenú a nakrájanú rebarboru (po celom povrchu) a zalejeme ju pudigom. Ak nemáme poruke rebarboru môžeme použiť akékoľvek kyslé ovocie - marhule, maliny ....

  3. 3

    Koláč pečieme pri 200 °C , 30 až 40 minút. Po upečení koláč necháme ochládnuť a podávame so šľahačkou. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

nika60
páči sa mi tvoj koláčik, zajtra vyskúšam....
niqushqua99
Koláč je úplne skvelý, môj prvý rebarborový :) A spojenie vanilkový puding (mňaam) a kyselkavá rebarbora je super. Ďakujem za receptík :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia