Vanilkový puding & kyselkavá rebarbora bolo spojenie, ktoré ma napadlo pre novú variáciu známeho Apple pie. Skúste ho aj vy. Nestihol som fotiť tak Zobraziť celý popisVanilkový puding & kyselkavá rebarbora bolo spojenie, ktoré ma napadlo pre novú variáciu známeho Apple pie. Skúste ho aj vy. Nestihol som fotiť tak rýchlo sa zjedol :D
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
100 g |
|
250 g |
|
1 |
|
1/2 balíčka |
|
|
|
125 g alebo heru |
|
Náplň: | |
2 1/2 balíčka |
|
100 g |
|
1 l |
|
1 |
|
300 až 350 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Zo surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chlade pol hodiny postáť. Keď sa nám odleží na pomúčenej doske ho vyvaľkáme do kruhu. Kruh môžeme vypracovať aj rukami. Do predom vymastenej a múkou vysypanej formy s priemerom cca 20 cm uložíme cesto. Z cesta si vyformujeme vyvýšený okraj, aby nám nevytiekol puding.
- 2
Náplň: V hrnci zohrejeme cukor pridáme 3/4 l mlieka a dreň vanilkového lusku. Tesne pred varom pridáme ostatok mlieka s rozmiešaným pudingovým práškom a uvaríme hustý puding. Na cesto poukladáme očistenú a nakrájanú rebarboru (po celom povrchu) a zalejeme ju pudigom. Ak nemáme poruke rebarboru môžeme použiť akékoľvek kyslé ovocie - marhule, maliny ....
- 3
Koláč pečieme pri 200 °C , 30 až 40 minút. Po upečení koláč necháme ochládnuť a podávame so šľahačkou. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu