Valentínska sacherka (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Môj obľúbený recept na sacherovú tortu, tentoraz v tvare srdiečka, keďže je sv. Valentín, patrón zamilovaných.

12
porcií
30 minút
príprava
30-40 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Žĺtka vymiešame s olejom. Do bielkovej hmoty vmiešame ĺtkovú a pomaly primiešame preosiatu zmes múky a kakaa. Vylejeme do srdcovej formy vystlanej papierom na pečenie.
  2. Pečieme 30-40 minút pri 180-200st.C. Po vychladnutí prekrojíme a natrieme džemom. Džemom potrieme aj boky a povrch torty. Tortu položíme na podnos vystlaný 4 obdĺžnikmi papiera na pečenie. Aspoň 1/2 hodiny necháme odležať v chlade.
  3. Potom polejeme čokoládovou polevou. Po stuhnutí vytiahneme kúsky papiera na pečenie a podnos je pekne čistý. Ľubovoľne ozdobíme a podávame so šľahačkou(alebo aj bez nej).