Valašský mesiačik

medovnicek - fotkamedovnicek, 25. decembra 2012 20:02
Ďalšie recepty »

Recept mám z www.toprecepty.cz, je to skvelé spojenie pečeného a nepečeného cesta.

Suroviny

Cesto:
210 g
70 g
140 g
20 g
40 g
Nepečené cesto:
150 g
50 g
60 g
100 g
60 g
1 PL
trocha
Okrem toho:
 na polievanie
 na polievanie
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pečené cesto: zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré vyvaľkáme, vykrojíme mesiačiky a upečieme vo vyhriatej rúre na 170 C do ružova.

  2. 2

    Vychladnuté potrieme džemom, na ňu položíme vykrojený mesiačik z nepečeného cesta, polejeme bielou čokoládou a ozdobíme tmavou čokoládou.

  3. 3

    Nepečené cesto: všetky suroviny vypracujeme na hladké cesto. V pôvodnom recepte bolo napísané, že nepečeného cesta treba urobiť o pol dávky viacej a ja som sa podľa toho riadila. Bolo to veru potrebné, aj keď mi z neho troška ostalo, to som neskôr pridala do guliek.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist