Vajíčková tlačenka (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny,vajcia uvaríme na tvrdo a vychladnuté pokrájame na kocky,4 ks si necháme bokom.
  2. želatinu pripravíme podľa návodu a v 1 dl vody prevaríme bujon.Bujon necháme vychladnuť,
  3. zmiešame so želatinou.
  4. V miske zmiešame zeleninu,tatarku a vajíčka,
  5. vlejeme pripravenú želatinu,
  6. formu srnčieho chrbta,alebo hranatú vyložíme potravinarskou foliou,polovicu hnmoty vlejeme,na to uložíme celé vajcia
  7. a zalejeme zbytkom.Odložíme do chladničky stuhnúť,najlepšie do druhého dňa.
  8. Po stuhnutí vyklopíme a môžme aj ozdobiť.