Vajíčková pomazánka

sisa - fotkasisa, 23. novembra 2012

Túto pomazánku veľmi lúbime, robievam ju aj na obložené chlebíčky. My doma moc nemusíme tzv. rastlinné másla a dávame prednosť naším Slovenským výrobkom typickým Zobraziť celý popisTúto pomazánku veľmi lúbime, robievam ju aj na obložené chlebíčky. My doma moc nemusíme tzv. rastlinné másla a dávame prednosť naším Slovenským výrobkom typickým máslam, ktoré si nenahraditeľné na pomazánky.

20 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (obyčajné)
4 - 5 ks (uvarené na tvrdo)
1 ks (malá)
1 PL
5 čl
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zmäknuté, nie roztopené máslo vymixujeme s postrúhanými na malom strúhaku vajíčkami, pridáme na drobno nakrájanú cibulku /kto nemá rád, nemusí dávať, alebo môže prelisovať/. Pridáme horčicu, tatarskú, soľ a vegetu podľa chuti. Všetko spolu vymiešame a je hotovo. Ak príde nečakaná návšteva, je to skvelá rýchlovka a ak máte doma rožky, alebo bagetky môžte ich nakrájať na kolieska potrieť pomazánkou a uvidíte ako sa po týchto jednohubkách zapráši.

Diskusia k receptu

gaim
určite je to výborné, ja by som tatarku nahradila taveným syrom - skúste to... :)
micanela
v pohode - ale prepáč, rastlinné maslo nechceš a potom dáš do receptu tatarku ... tak neviem, čo je nezdravšie...
sisa
micanela, prepáčim, ale nemyslela som to akože dávam prednosť zdravému štýlu, ved nakoniec moja postava asi o tom ani nehovorí, ale ked sme sa raz dozvedeli, že v rastlinných máslach ked zmeníš jeden chemický prvok a je z toho pvc, tak sorry ale umelinu nemusím. Ale ak máš s tým problém, jednoducho tatarku vynechaj, alebo si nájdi zdravší recept :D
sisa
a ešte som zabudla, obyčajné máslo má síce viac tuku, ale z hľadiska výživy je zdravšie ako rastlinné tzv. maslo.
adka25
Sisa úplne s tebou suhlasím, maslá ako rama veto a pod sú pôvodne robené ako krmivo pre zvieratá ale tie to odmietli, tak tam niečo pozmenili pridali farbivo a bum bác predáme to ludom. Pred chvílkou som tvoj recept dorobila je úžasný a manžel ma poprosil o pridanie jedného uvareného zemiaku je toho viac. Dakujem za receptík:)
1x sisa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia