Vajíčková huspenina
Autor receptu: tinca
Vhodný recept ako doplnok do studenej kuchyne.
10 porcií |
20 minút príprava |
Postup
- Vajíčka uvaríme natvrdo a nakrájame na malé kocky. Pridáme scedenú Moravanku, väčšie kúsky tiež pokrájame, nálev z nej si odložíme.Pridáme párky nakrájané na kolieska, nakrájané šampiňóny na plátky a šunkovú salámu nakrájanú na rezančeky.Premiešame a pridáme do toho majonézu a znovu premiešame.
- Nálev z Moravanky doplníme vodou do 5 dcl, pridáme kocku bujónu a želatínu, pomaly za stáleho miešanie zohrievame. Zmes sa nesmie variť!!! Necháme ju mierne vychladnúť.
- Želatínu potom prilievame pomaly k vajíčkovej zmesi, premiešame a vylejeme do formy /ja dávam do srnčieho chrbta/ vopred vypláchnutej studenou vodou. Potom ju necháme v chladničke dobre stuhnúť.
Podávame s bagetkou, alebo ako doplnok na studenú misu.