Vaječná tlačenka

Autor receptu: fialetta

Na internete som našla viacej receptov na vaječnú tlačenku,nakoniec ma oslovil jeden,ktorý som trochu pozmenila :-)

10
porcií
45 minút
príprava

Postup

  1. Moravanku scedíme a nálev dáme na stranu,ten použijeme so želatínou.Všetky suroviny nakrájame na malé kocky aj tie z Moravanky.Vzniknutú zmes osolíme,okoreníme a pridáme majonézu. Želatínu uvaríme podľa návodu ale i s nálevom z Moravanky. Po miernom vychladnutí želatínový nálev prilejeme a vmiešame ku všetkým surovinám.
  2. Tuto zmes vylejeme do pripravenej formy,srnčieho chrbátu , do ktorej sme vložili potravinovú fóliu a necháme cca 2-3 hodiny stuhnúť v lchladničke– najlepšie je to do 2 dňa. Podávame nakrájanú na plátky s rožkami,bagetou ...
  3. Pokiaľ máte originálnu vajíčkovú želatínu (nie tortovú), tak dávam 2dcl vody a ten nálev z Moravanky a za stáleho miešania 5 minút mierne preváram.